Naar boven

Historie

De geschiedenis van de mannen van Bossenbroek


Onze historie van begin tot nu


Achtennegentig jaar is een lange tijd. Wie kan zich nog herinneren hoe de wereld er in 1923 uitzag? Dat kunnen eigenlijk alleen de ouderen onder ons nog. Stel je eens voor… een wereld zonder internet en televisie. De telefoon, de stofzuiger en de auto waren er al wel, maar alleen voor rijke mensen.

Toen opa Bossenbroek zijn bedrijfje startte op een zolderkamertje boven een pettenwinkel, had hij er geen idee van dat uit zijn éénmanszaak zo’n bloeiend modebedrijf zou groeien. Maar ook al hebben onze grootouders en onze ouders altijd hard gewerkt, Bossenbroek zou nooit Bossenbroek zijn geworden zonder onze trouwe klanten. We nemen je mee in onze geschiedenis.

1923 kleermaker

In 1923 vestigde Hendrik Bossenbroek zich als zelfstandig kleermaker in Voorthuizen. Zijn atelier bestond uit een zolderkamertje boven een pettenwinkel. Hij was een echte vakman, die dames- en herenkleding maakte, plus uniformen voor officieren, burgemeesters en jachtopzieners. Tijdens de bezetting werd het steeds moeilijker om aan textiel te komen. Na de oorlog moest Bossenbroek weer helemaal opnieuw beginnen, geholpen door zoon Gerardus.

1951 herenconfectie

Gerardus zag het kleermakersvak eigenlijk niet zo zitten. Hij wilde meer doen dan het maken van kleding alleen. Toen hij in 1951 trouwde met Johanna Klomp, waagde hij dan ook de overstap naar de herenconfectie. Ze werkten goed samen en zodoende werd de winkel aan de Kerkstraat al snel te klein.

1976 casual

Op 5 maart 1976 was dé grote opening van Bossenbroek Jong aan de Hoofdstraat in Voorthuizen. Deze nieuwe en trendy winkel had een compleet assortiment van jeans en casual kleding. Al snel kon men er ook terecht voor kleding voor het hele gezin. Naast de herenafdeling kwamen er ook collecties dames- en kindermode.

1987 damescollectie

In 1987 werd Henk Bossenbroek, getrouwd met Jannet Torsius, onderdeel van het team. Onder leiding van Henk en Jannet verliep de verkoop van damesmode gestaag en de zaak werd al snel te klein. In 1991 was het tijd voor de volgende stap en Bossenbroek Jong werd flink uitgebreid, waarbij de damescollectie een prominente plek in de nieuwe winkel kreeg.

2003 Bossenbroek Man

De zaken gingen zó goed dat in 2003 de dames- en herenafdeling uit elkaar gehaald werden. Vanaf nu was de damescollectie te vinden bij Bossenbroek Woman aan de Hoofdstraat en alle herenkleding bij Bossenbroek Man aan de Kerkstraat.

2012 missie

Na 22 jaar in dienst te zijn geweest, wordt Evert-Jan van Elten mede eigenaar van Bossenbroek Man. Samen met Henk Bossenbroek gaat hij verder met de missie van Bossenbroek Man: Mannen de uitstraling geven die ze verdienen.

2016 nieuw jasje

In februari van het jaar 2016 is het tijd voor de volgende stap voor Bossenbroek Man. De winkel wordt grondig verbouwd zodat ook het pand bij het imago van Bossenbroek past. Een vertrouwde winkel in een gloednieuw jasje. Het eindresultaat is er één om trots op te zijn..

2018 De mannen van Bossenbroek

In 2018 vierden wij ons 95-jarig jubileum. Onder andere door meerdere acties, evenementen en weggeef-acties lieten we de klant meegenieten van dit feestelijke jaar. Ook werd er een speciaal jubileum logo ontworpen voor op de etalage en op social media. Zeg hallo tegen ‘De mannen van Bossenbroek’.